"Die onduidelijke nieuwe rol van Timmy Simons: daar komen problemen van"

23 mei 2017
Timmy Simons doet er nog een jaartje bij als speler bij Club Brugge maar dan 'in een andere rol'. Geen aanvoerder meer maar een soort mentor voor jonge spelers. Nieuwsgast Hugo Broos, bondscoach van Kameroen en ex-Club Brugge, begrijpt die beslissing niet echt. Hij vindt het ook geen goed idee: zo'n onduidelijke functieomschrijving kan alleen maar voor problemen zorgen. Het doet Broos ook denken aan zijn eigen fin de carrière bij Club.

Het was zijn laatste jaar bij Club Brugge, hij was 36 en zijn contract liep af. De vraag wat hij ging doen, drong zich op. Het bestuur vroeg hem of hij technisch directeur wilde worden. Broos zag dat wel zitten, het was een job die hem op het lijf geschreven leek. Na een aantal goed verlopen gesprekken met het bestuur dacht hij echt: "mijn carrière als speler zit erop, ik begin aan iets nieuws". Maar dan kreeg hij op een ochtend telefoon van de voorzitter: "Ja, kijk, Hugo, het gaat niet door. Onze club is nog niet klaar voor een functie als technisch directeur". Broos vond dat maar een rare uitleg en later leerde hij de ware toedracht kennen: bestuurslid Michel Van Maele kon niet accepteren dat iemand met een paars-wit verleden als Broos technisch directeur zou worden van Club Brugge. Van Maele is Broos altijd blijven zien als een Anderlechtfiguur.

En wat dan? Hij had intussen al nee gezegd tegen andere pistes en aanbiedingen. Dan heeft hij drie weken thuisgezeten, niet wetend wat gedaan. "Je begint toch na te denken. Wat als ik geen job vind? Ik heb geen alternatief." Een verschil met de situatie van Timmy Simons nu, die had als gediplomeerd immobiliënmakelaar wél een alternatief. Maar Broos is er 100 % zeker van dat Simons in het voetbal wil blijven. "Als je zolang in het wereldje zit is het niet evident om van de ene dag op de andere in een immiobiliënkantoor te gaan zitten." 

 

 

Lijst van artikels

Radio 1 Select