Dirk De Clippeleir: " Vrouwen die goede platen maken, krijgen een plaats op ons podium"

24 januari 2017
Dirk De Clippeleir: " Vrouwen die goede platen maken, krijgen een plaats op ons podium"
Toen de nominaties van de MIA’s bekend werden, kwam er meteen kritiek dat er te weinig vrouwen bijzaten. Zakelijk leider van de Ancienne Belgique Dirk De Clippeleir ziet het probleem niet. "Mijn programmatieploeg bestaat uitsluitend uit mannen. Maar of we daarom minder vrouwen programmeren? Ik denk het niet."

“Ik denk heus niet dat het selectiecomité van de MIA’s bewust bij de selectieprocedure dacht: we gaan dit jaar minder vrouwen nomineren.” Hij is ervan overtuigd dat vrouwen die goede platen maken, steevast een kans krijgen op de radio en op zijn podium.

Het aanbod van vrouwelijke muziekgroepen is gewoonweg te klein

Toch maken Inne Eyserman (Amatorksi), Sylvie Kreush (ex-Soldiers Heart) en co. volgens Clippeleir wel een punt. "De filters die bepalen wie op de radio of podia komen zijn grotendeels mannen." Hij beseft dat ook zijn volledige programmatieploeg uitsluitend uit mannen bestaat. “Maar programmeren we daarom minder vrouwen? Ik denk het niet."

Elke programmator kiest een artiest op basis van zijn subjectieve smaak. En dat zijn niet perse minder vrouwen

In de AB is één op de drie werknemers een vrouw. Hij wilt nu ook heel graag een vrouw in zijn programmatieploeg. “Ik geloof in een gemengde ploeg. We zitten in een selectieprocedure en de twee beste kandidaten zijn toevallig jonge vrouwen.” De Cleppeleir gelooft niet in quota. “Ik wil een zo sterk mogelijke programmatie want niemand is gebaat bij minder kwaliteit ten voordele van quota."

Bij gelijkwaardige kandidaten kiezen we resoluut voor de vrouw

De AB lanceert binnenkort het nieuw festival Broadcast en hoopt daarmee meer vrouwen op het podium te halen. "Eén op de drie artiesten moet vrouwelijk zijn." Waarmee De Clippeleir aangeeft dat hoe dan ook, hij toch wel zijn best moet doen om vrouwen te zoeken. “Misschien moeten we meer stappen ondernemen om vrouwelijk talent te zoeken, maar kwaliteit staat nog steeds boven gender.”