De Dikke Delvaux aflevering 282: Onbekend bij ons, maar in Wallonië zijn ze gek van deze artiest

6 januari 2017
Binnenkort gaan worden in Vlaanderen de Mia's uitgereikt. Dat zijn prijzen die voor en door de muzieksector worden uitgereikt. Nu wil het toeval dat er ook aan de zuidelijke kant van de taalgrens zo een prijs bestaat: de D6BELS.

Vreemd genoeg zijn maar twee artiesten voor de MIA's én de D6BELS genomineerd: Lost Frequencies en Melanie De Biasio. Jan Delvaux: "In feite zijn ze dus geselecteerd voor de MIABELS." En verder leest de deelnemerslijst van de D6BELS als een lijst nobele onbekenden. Daarin kan je wel nog André Brasseur, Alice on the Roof, Baloji en Loïc Nottet herkennen, maar de rest van de gegadigden liet geen belletje rinkelen. 

Mustii

Welke van die onbekenden we absoluut wel moeten leren kennen? In Wallonië zijn ze gek van Mustii. Niet de witte poes met de stem van Rachel Frederix, wel de artiest.

Jan Delvaux: Hij is de chouchou van de jongeren in Franstalig België.

Mustii, echte naam Thomas Mustin, is opgeleid als regisseur en is daarnaast ook acteur. Onlangs speelde hij mee in La Trêve, een heel knappe krimiserie uit Franstalig België. Een album heeft hij nog niet uit, maar hij is wel al voor de D6BELS genomineerd.

Leer hem hieronder beter kennen: