"Dit is onvoorwaardelijke liefde"

19 oktober 2015
Dana Winner reageert voor het eerst op de emotionele passage van haar lied 'Ik hou van jou' in het programma Radio Gaga. Ze was zo aangegrepen door het verhaal van Albert en Ria dat ze hen opzocht in het revalidatiecentrum waar Ria verblijft.

Een man, Albert, vroeg in het programma het nummer 'Ik hou van jou' aan voor zijn verlamde vrouw Ria.

Beluister het fragment van Radio Gaga

Dana Winner vond dit zo aangrijpend dat ze contact heeft gezocht met Ria en haar man. Ze belde naar campus Pellenberg (UZ Leuven) waar Ria revalideerde. "Toen de prof zei dat een bezoek Ria ongelofelijk veel plezier zou doen, ben ik meteen in mijn wagen gesprongen en daarheen gereden."

Het is zo onwaarschijnlijk dat in een vingerknip een mensenleven kan veranderen.

Dana vertelt hoe ze daar gezien heeft wat onvoorwaardelijke liefde is. "De vrouw is volledig verlamd. De hele tijd zat haar man haar haren te strelen, haar kusje te geven. Dat heeft me ontzettend aangegrepen."

Niet alleen het fragment met Albert en Ria, maar de hele uitzending van Radio Gaga vond Dana Winner erg ontroerend. Ze heeft dan ook veel bewondering voor de makers van het programma: "Dit is fantastische televisie. Dit hebben die gasten (Dominique Van Malder en Joris Hessels, nvdr.) zó supergoed gedaan."

 

Albert en Ria in Pellenberg - Foto © Philippe Banze


Het volledige fragment kan je hier nog eens bekijken: