Dit was Bar Du Matin Live

18 december 2016
Op zondag 18 december was Bar du matin live in Dendermonde bij de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in de gerenoveerde Lakenhalle in het stadhuis.

De voormalige Lakenhalle is een juweeltje van Vlaamse middeleeuwse bouwkunst dat in het gracieuze kader van de Grote Markt werd opgetrokken.

Vooral tijdens de zomermaanden ziet het Stadhuis er prachtig uit, getooid met de elf heraldische vlaggen en versierd met kleurrijke bloemen. Je kan er kennismaken met het prachtige interieur en de talrijke schilderijen van de Dendermondse schilderschool.

Het Belfort, dat in 1999 door UNESCO beschermd werd als Werelderfgoed, herbergt sedert de 16e eeuw een beiaard.

Meer op toerismedendermonde.be

Annemie Tweepenninckx ontving een hele reeks interessante gasten uit de culturele wereld van Dendermonde.

Archeologe Caroline Van Hecke is directrice van de Stedelijke musea Dendermonde. Ze neemt je mee in de geschiedenis van Dendermonde aan de hand van bouwwerken, verhalen en Vlaamse topstukken.

Ook Stijn Meuris schuift aan, hij stelde zijn eerste eindejaarsconference voor.

En HETPALEIS uit Antwerpen heeft een eindejaarsspektakel klaar, met muziek van Koen De Graeve en De Post en een indrukwekkend koor en orkest. Dit filmpje geeft al een voorsmaakje.

Acteur Dominque Van Malder, wereldbekend in Vlaanderen door Radio Ga Ga, is geboren in Dendermonde. Zaterdagavond schrijft hij nog mee aan het Groot Nederlands Dictee, zondagochtend zit hij fris bij Bar du matin.

Bar du matin gaat op stap in de stad en daarbuiten op zoek naar de plek waar een legendarische scène uit de film Mira, of de Teloorgang van de Waterhoek met Willeke van Ammelrooy werd opgenomen. Nu kan je er, elke dag nog, gebruik maken van de veerdienst om je over de Schelde te zetten.

En er is live muziek van Micheline Van Hautem: met Brel & Brass trekt ze door Vlaanderen met haar eigen versie van onvergetelijke nummers van Jacques Brel. Telkens wordt ze bijgestaan door een lokale harmonie of fanfare.