Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 11 april

10 april 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Johan Vansummeren: won in 2011, exact tien jaar geleden dus, Parijs-Roubaix.

Intussen koerst Vansummeren niet meer. Hij gaat wel élk jaar kijken naar Parijs-Roubaix, ergens langs de kasseien. Dat was ook het plan voor nu zondag. Maar de voorjaarsklassieker gaat niet door, is verschoven naar oktober, wegens corona. Wat nu?

  • Servaas Bingé: ondernemer, richtte emma.health op met als doel mensen inzicht te geven in hun gezondheid. Hij schrijft ook boeken en geeft lezingen over eten en diëten. Is hier als arts te vinden.

Bingé werkt met topsporters en topondernemers. Én was jarenlang ploegdokter van wielerploeg Lotto-Soudal. Heeft in die hoedanigheid honderden koersen gereden (met de wagen). Ook Parijs-Roubaix.

  • Veerle De Vos: expert Azië, Groot-Brittannië en Ierland bij VRTNWS.

Ze schrijft een column als Groot-Brittannië-expert, na drie maanden Brexit. In december werden er nog rampscenario’s voorspeld. De duizenden aanschuivende vrachtwagenchauffeurs in Kent zouden, als gevolg van de Brexit, in 2021 dagelijkse kost worden. Nu hoor je niks meer van files. Zijn ze er niet? Vinden we corona-nieuws belangrijker? Of valt het allemaal wel mee, zoals de Brexiteers voorspelden?

  • Mark Tijsmans: acteur (o.a. bekend als Pasmans in Flikken), jeugdauteur (won twee keer de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor Het Geheim van te veel Torens en voor Wiet Waterlanders) en zanger en musicalartiest.

Is zijn nieuwe muzikale one-man-show aan het repeteren. Kwestie van meteen te kunnen optreden als de theaters weer eens open mogen. Maar hij heeft daarbij wel een prangende vraag...

  • Lara Taveirne: regisseur en schrijfster(won met haar debuut ‘De kinderen van Calais’ 5 jaar geleden meteen de debuutprijs van de stad Antwerpen).

Woont en schrijft al dertien jaar in een eenvoudig huisje op een dijk, ergens in de buurt van Brugge. Kwam er aan als stadsmus. Werd in geen tijd een ‘plattelandskauw’. Zo zegt ze het zelf. Schreef een column die ze liever nièt had hoeven te schrijven.

Lees hier de columns van vorige week: