Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 14 februari 2021

13 februari 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Anissa Temsamani: Voormalig Belgisch politica.

Was in 2003 het eerste regeringslid van Marokkaanse origine in België. Stond op àlle covers, o.a. na ophef over de diploma's die ze bezat en onhandige communicatie daaromtrent. Spreekt zich niét uit over schuld of onschuld van Sihame El Kaouakibi. Maar heeft wel een déja-vu.

  • Pieter Delanoy: was paar jaar terug De Mol op Vier; de eerste priester-mol.

Intussen is hij geen priester meer. Hij is leraar godsdienst/geschiedenis in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Voor katholieken begint volgende week woensdag de vasten. Delanoy vraagt zich, samen met zijn collega’s, af hoe ze hun leerlingen nu weer eens warm zullen maken voor een vasten, na alle verstervingen die ze voor en door corona al hebben gedaan.

  •  Caroline Ven: CEO van Pharma.be.

Vraagt zich af waar de samenwerking en solidariteit van het begin van de coronacrisis naartoe zijn.

  • Annemie Struyf: journaliste, schrijfster en reportagemaker, o.a. van ‘Het hoge noorden’, dat nu loopt op Eén.

In dat programma volgt ze Vlamingen die in Noorwegen een nieuw leven zijn begonnen. Annemie zelf is ook een nieuw leven begonnen. Niet in Noorwegen. Wel in Belgie. En wel op haar zestigste.

  • Helmut Lotti: Belgische zanger.

Lotti had een uitstekend plan om de muzikale en culturele lockdown door te komen: de Vlaamse boeren helpen met asperges stekken!! Het is er door omstandigheden niet van gekomen.

Lees ook: