Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 14 maart 2021

13 maart 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Daan Stuyven: Zanger en stadsmens.

Hij werd geboren in Leuven en woonde daarna in Antwerpen en Brussel. En toen had hij het gehad met de stad. Zelf noemt hij dat lyrisch een ‘habitat-burn-out’. Daan kocht een vierkantshoeve op het platteland. Is hij nu gelukkig(er)?

  • Lotte Van Den Bogaert: Eén van de ‘sterren’ in Bye bye Belgium op Play4.

Het programma volgt (oa) Lotte en haar partner Rachid tijdens het jaar dat ze naar Marrakech verhuizen om daar een ViaVia-café en -restaurant te openen. Ze zijn nog maar net geïnstalleerd wanneer corona uitbreekt. Een jaar lang zijn er geen toeristen, dus geen inkomsten. Lotte oogt eeuwig dapper op tv. Ze vertelt hoe het écht met haar gaat.

  • Nic Balthazar: Televisiemaker en regisseur

Volgende week dinsdag, 16 maart start in Brussel de Klimaatzaak, een burgeractie om de Belgische overheid via juridische weg te dwingen om zich te houden aan de gemaakte afspraken rond het klimaat. Nic is één van de initiatiefnemers en trekkers. Hij merkt dat het hoe langer hoe moeilijker wordt om pers en burger warm te maken voor het klimaat. Solliciteerde zélf voor een column in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig'. Heeft ook met Annemie behoorlijk moeten sjacheren. Want je moet blijven luisteren, nietwaar?

  • Mark Uytterhoeven: Sportjournalist en tv-presentator, bekend van cultprogramma’s als 'Het huis van wantrouwen', 'Morgen Maandag' en 'De laatste show', én van een reddingsactie voor zijn favoriete voetbalclub KVMechelen.

Maakt in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig' een wederoptreden als een soort van Vlaamse Roald Dahl of Lewis Carroll. Omdat hij door corona zijn kleinkinderen niet kan opvangen, schreef hij de laatste weken elke dag een verhaal voor hen. Hij leest de verhalen voor, neemt ze op en stuurt ze naar hen door. In 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig' leest hij één van zijn verhalen in primeur voor Vlaanderen. Zo vieren we in één klap de Jeugboekenmaand.

Lees ook: