Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 18 april

17 april 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Stijn Baert: econoom en professor arbeidseconomie aan de UGent én supporter van RSC Anderlecht.

Zondag 18 april is de laatste speeldag van de reguliere voetbalcompetitie. Die dag wordt als “cruciaal” omschreven voor de toekomst van RSC Anderlecht; play-off 1 missen zou een zware tegenslag zijn en de ploeg heeft Europees voetbal nodig om de kassa te spijzen. Een supporter-econoom die nog eens kan na-tellen, komt dus als geroepen.

  • Guy Swinnen: muzikant en frontman van The Scabs.

Is weggevlucht van Facebook, wegens té veel fake news. En nu begint het op Instagram ook... .

  • Ruud Hendrickx: woordenwatcher van de VRT. Is blij met de ‘paaspauze’. Niet zozeer om de ‘pauze’ dan om het woord, eindelijk een Nederlands alternatief voor ‘lockdown’.

En dan een vaccinatie-hoofdstukje:

  • Elke Vanhaecke: Radio 1-collega die een jaar in Boston woont met haar man en kinderen.

Elke is jong, heeft géén onderliggende aandoeningen en werkt niét in de zorg. En toch is ze al gevaccineerd. Ze voelt zich daar een béétje schuldig over. Want haar papa is al 72, woont in België en heeft nog géén prik gekregen.

En om u helemààl op te zadelen met ‘vaccine fomo’:

  • Anne Davis: columniste voor Libelle.

Ze woont in Engeland, en daar zijn al zo veel mensen gevaccineerd, dat niet-essentiële winkels, sportscholen, kappers en terrassen al weer open zijn. Anne beschrijft hoe ‘de vrijheid’ voelt.

Lees de columns uit de vorige uitzending: