Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 2 mei

1 mei 2021
De columnisten voor de laatste 'De toestand is hopeloos, maar niet ernstig':
  • Stijn Coninx , regisseur van oa Koko Flanel, Daens, To walk again over Marc Herremans, Marina over Rocco Granata en Het Peulengaleis op tv. Kreeg de titel Baron van wijlen Koning Boudewijn.

Hij schrijft over het belang van cultuur.

  • Cath Luyten ,VRT-TV-maker van oa Buurman, wat doet u nu? , en Vandaag over een jaar.

Ze is zwanger en ze schrijft een column over grote en kleine besognes, die élke zwangere vrouw zal herkennen.

  • Lieve Gewillig van restaurant De Kuiper in Vilvoorde. Op 14 maart 2020 ging het restaurant dicht. Voor even, dachten ze toen. Maar na een eerste, kwam een tweede sluiting. Het restaurant is nog altijd niet open.

Hoe gaat het daar? Restaurant herschilderd? Twee of drie keer? Op 8 mei mogen de terrassen open. Maar De Kuiper hééft geen terras….

  • Lotte Debrouwere, journaliste en columniste van Het Nieuwsblad.

Vertelt het verhaal van haar tante van de bloemenwinkel, haar nonkel van de tapijtenfabriek en Henri van de multinational.

  • Pim Raes, freelance tv-maker en schrijver, die vorig jaar te midden van de pandemie met zijn vrouw en twee kleuterdochters naar New York verhuisde.

Twee dagen geleden werd aangekondigd dat vanaf 1 juli in New York alle restricties wegvallen. Pim is ook net op reis geweest naar het zuiden van de VS en daar droeg niemand nog een masker. Elke dag is een stap naar het nieuwe normaal. Pim schrijft over hoe dat voelt, zo pal voor de poort van het rijk der vrijheid.

Lees de columns uit de vorige uitzending: