Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 21 februari 2021

20 februari 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Mieke Van Hecke, CD&V-politica, topvrouw van het Katholiek Onderwijs.

Ze leek nooit met pensioen te zullen gaan, maar deed dat toch. In december 2020. Ze was toen 73. We zijn twee maanden verder. Hoe is het nu met haar? Zwart gat, of zàlig?

  • Saartje Vandendriessche, tv-presentatrice en actrice.

En koersliefhebber die zélf een aardig stukje kan fietsen. Over de Vlaamse voorjaarsklassiekers die volgend weekend eindelijk beginnen.

  • Sien Wynants, Ketnetwrapster en presentator van Vox op Radio 1.

Over één van de kwesties die véél jonge dertigers bezig houdt: zetten we kinderen op de wereld? Zo ja, hoe veel? Is één kind, géén kind, zoals ze zeggen? En ach, ze zeggen zo véél…

  • Maarten Inghels, schrijver en dichter en coördinator van De Eenzame Uitvaart.

Dat is een initiatief waarbij hij een gedicht voorleest aan het graf van mensen die eenzaam sterven. Dat geeft veel werk in coronatijden, zou je denken. Maar Maarten is er éven niet mee bezig. Er is hem namelijk iets overweldigends en allesoverheersends overkomen.

  • Jan Verheyen, regisseur.

Hij heeft naar BDW gekeken, de reeks op Canvas waarin Petra De Pauw een jaar lang Antwerps burgemeester Bart De Wever volgt. De reeks beroert de gemoederen van kijkers én pers. Wat denkt de regisseur?

Lees ook: