Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 28 februari 2021

27 februari 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Annick Ruyts: tv-reportagemaker en eindredacteur van ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ met Thomas Vanderveken op Canvas.

Ze maakte voor Canvas ook de reeks ‘De slapelozen’, waarin ze op zoek ging naar lotgenoten die net als zij slecht slapen, én naar experten die kunnen helpen. Wat vindt zij van het nieuws van deze week, dat de verkoop van slaapmiddelen sinds de coronacrisis erg gestegen is? En ligt ze zelf ook ’s nachts nog altijd wakker? 

  • Merdan Taplak: deejay, producer en muzikant. Frontman van zijn band Merdan Taplak Orkestar. Begin maart verschijnt de eerste single van hun nieuwe plaat.

Hij is ook geschiedenisleerkracht in een Antwerpse school en vader van twee jonge zonen. Hij schrijft een column in de hoedanigheid van papa. Want in dit rare corona-jaar wordt zelfs ‘bevallen’ een medische bedoening, waarbij de papa’s een bijrol dreigen te krijgen.

  • Julien Vermote: Belgisch wielrenner.

Hij maakte zeven jaar lang naam als meesterknecht bij Quickstep. Daarna reed hij 2 jaar voor Dimension Data en 1 jaar voor Cofidis. Maar heeft alsnog géén nieuwe ploeg en kan dus dit Vlaamse openingsweekend niét koersen. Hoe moeilijk is het om te kijken naar Omloop het Nieuwsblad en naar Kuurne-Brussel-Kuurne op tv, de koers die hij zelf nog maar 3 jaar geleden ei zo na won?

  • Karel Van Cauwenberghe: onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen. Bekend van ‘De Rechtbank’ op Vier.

Maar ook lid én voorzitter van één van de grootste amateur-oratorium-koren in Vlaanderen, deCHORALE. Vorig jaar rond deze tijd waren ze druk bezig met repetities van de Mattheus Passie geschreven voor de passietijd. Toen kwam de lockdown en gingen de optredens niet door. Wordt er dit jaar gerepeteerd? Voor een optreden wannéér? Halen ze pasen dit jaar? En was zingen niet gevaarlijk in corona-tijden?

  • Erika Vlieghe: diensthoofd infectieziekten UZ antwerpen en prof aan de UAntwerpen.

Vorig jaar, 18 maart, ging ons land in lockdown. Waar was zij in februari 2020 mee bezig? Maakte ze gewoon nog plannen voor de zomer? Had ze toen ook maar een kléin vermoeden van wat er ons te wachten stond?

Lees ook: