Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 28 maart 2021

27 maart 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Benedikte Coussement: ken je van De Ochtend.

Ze zet haar wekker élke werkdag om half 4 ’s ochtends (euh ’s nachts). Vanaf zondag leven we weer volgens het zomeruur. Is het dan maandag om half 4, al half vijf? Of nee, nog maar half drie?

  • Fons Van Dyck: marketing en communicatiespecialist bij Think BBDO.

Al jaar en dag wandelaar in ‘zijn’ bos in de buurt van zijn huis. Het is het bos waar ook de Eerste Wereldoorlog werd uitgevochten, zoals beschreven in het boek van Stefan Hertmans ‘Oorlog en terpentijn’. En nu lijkt er een nieuwe bom ingeslagen: het coronavirus. Met heel veel “collateral damage”.

  • Liliana Casagrande: politiek journaliste van HBVL.

Ze heeft veel tantes, nonkels, nichten en vrienden in Italië. Een jaar geleden was Italië harder getroffen door de uitbraak van het coronavirus dan elk ander land in de Europese Unie. Alsnog gaat het niet veel beter; twee weken geleden werd in Italië de kaap van 100.000 doden overschreden. En nu komt Pasen er aan, het feest dat Italianen zo graag samen vieren. Hoe pakken familie en vrienden het aan?

  • Dagny Ros Asmundsdottir: kok, o.a. bekend van Njam.

Ze heeft IJslandse roots, en ook in IJsland is Pasen een groot familiefeest. Omdat we net als Kerst ook Pasen in bubbels zullen moeten vieren, heeft Dagny Ros een gerecht bedacht waar je volgende week al aan kunt beginnen en dat makkelijk in porties vervoerbaar is naar familie. Onder het motto: een goed recept is als een goede column.

  • Karl van den Broeck: hoofdredacteur van Apache en zoon van Walter van den Broeck.

Zijn vader wordt op zondag 28 maart tachtig. Walter is een begenadigd brievenschrijver. Zijn meest bekénde brief is die van 1980 aan Koning Boudewijn. Bij wijze van verjaardagscadeau, schrijft de zoon nu een brief aan de vader. Over een àndere brief, van de vader dan weer, van 45 jaar geleden. Die de zoon nooit heeft mogen – en zo graag eens zou – lezen.

Lees ook de columns van vorige week: