Dit zijn de columnisten in 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig', op zondag 31 januari 2021

30 januari 2021
Ook deze zondag staan er weer een aantal boeiende columns voor jou klaar! Annemie Peeters stelt je alvast de columnisten voor die morgen hun mooiste woorden aan jou zullen voordragen.
  • Lulu Wang: Chinees-Nederlandse schrijfster, bekend van o.a. ‘Het lelietheater’, ‘Zomervolliefde’ en ‘Nederwonderland’.

In dat laatste kijkt ze met Chinese blik naar Nederlanders. In haar column kijkt ze met de zelfde verwondering naar de opstandigheid van de Nederlanders over de coronamaatregelen. Ze denkt er ook een verklaring voor te hebben.

  • Ruth Joos: presentatrice van 'De Ochtend'.

Schrijft over haar kinderen, die hartverscheurende keuzes moeten maken. Tussen knuffelcontacten. Tussen vrienden. Tussen hobby’s.

  • Nele Van den Broeck: zangeres en theatermaker, bekend van Nele Needs a Holiday en jaren terug van de rubriek ‘Het laatste woord’ in Iedereen Beroemd op Eén. Ze is ook columnist voor De Standaard en auteur.

Als Nele 'Needs A Holiday' doet ze verwoede pogingen om wereldberoemd te worden. Ze schrijft een tweewekelijkse column, telkens aan de hand één of meer nummers. Ze heeft het in haar column over de aantrekkingskracht van horoscopen en over hoe ze, ondanks de argwaan, die dingen toch altijd weer leest.

  • Dirk Draulans, bioloog en journalist voor Knack. Schrijft een column n.a.v. het Weekend van de Tuinvogeltelling van Natuurpunt.

Over de vraag hoe het komt dat er alsmaar minder vogels geteld worden. Of dat de schuld is van de ekster die haar territorium schijnt uit te breiden. En over de vraag of de tuinvogels zelf iets hebben aan al ons getel.

  • Regula Ysewijn: culinair schrijfster, in Vlaanderen bekend als jurylid van Bake-off Vlaanderen; in Groot-Brittanië véél bekender als auteur van boeken als ‘Pride and Pudding’, het ‘Downton Abbey kerstkookboek’ en columns in o.a. The Guardian.

Ze reist dus voor haar werk zéér vaak naar haar geliefde Engeland. Behalve het laatste jaar. De Brexit maakt het nog lastiger.

Lees ook: