DJ Yolotanker maakte een eigentijdse versie van 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo

20 oktober 2020
We moeten het dringend eens hebben over een zorgwekkende trend in muziekland. Als we goed luisteren naar wat er in de Ultratop staat dezer dagen, dan lijkt het alsof we terug in het jaar 1995 aanbeland zijn. Want… heel wat jaren negentig hits staan opnieuw in de Ultratop, maar dan met een simpel beatje eronder. Zo eenvoudig kan het zijn om anno 2020 opnieuw een hit te scoren. Zou het? 'Byloo' liet DJ Yolotanker los op 'Ruimtevaarder'.

'What's love got to do with it' van Tina Turner, 'Say my name' van Destiny's Child. Het zijn maar enkele van de vele songs uit de nineties die opnieuw in de Ultratop staan. Met een beat eronder weliswaar. Babette Moonen verdiepte zich in het fenomeen:

Als het zo gemakkelijk is om een hit te scoren op de 'kap' van een oud nummer, dan kunnen wij dat ook! Stijn Vandeputte ging aan de slag met 'Tim' van Wim De Craene:

Een mooie poging die perfect in het rijtje thuishoort. Maar wat als we dé nummer één van onze LageLandenLijst eens onder handen namen? Wij vroegen aan DJ Yolotanker om ons in deze opdracht bij te staan. Want ook 'Ruimtevaarder' verdient toch eens een update, niet waar? Hij bezorgde ons deze video:

Lees ook: