Dode en verschillende gewonden bij mesaanval in Londen

4 augustus 2016
In Londen zijn een dode en vijf gewonden gevallen bij een mesaanval. De 19-jarige dader werd ingerekend door de politie. De mentale ingesteldheid van de man speelt "een belangrijke rol", zegt de politie. Maar ook een eventueel terroristische motief is een denkpiste.
Het incident gebeurde bij Russell Square, in het centrum van de Britse hoofdstad, overigens niet ver van waar in 2005 een bom afging tijdens de aanslagen.

Zes mensen moesten ter plaatse worden verzorgd. Een van hen - een vrouw van in de 60 - overleed echter aan haar verwondingen. De precieze toestand van de andere 5 slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.

De politie kon de dader overmeesteren dankzij een stroomstootwapen. "De eerste bevindingen tonen aan dat de mentale gezondheid van de man een belangrijke factor is in deze zaak en een belangrijke lijn in het onderzoek", meldt de Londense politie. "Maar in deze fase van het onderzoek mogen we niets uitsluiten en ook terrorisme is een optie die we moeten onderzoeken."

De sectie moord van de Londense politie krijgt voor het verdere onderzoek steun van de cel antiterrorisme. De terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk staat op het op een na hoogste niveau. Gisteren nog meldden de autoriteiten dat er 600 extra agenten zouden worden ingeschakeld in Londen.