"Donald werd uit zijn kot gelokt om jongenspraat te verkopen"

18 oktober 2016
De vrouwonvriendelijke uitspraken van Donald Trump in een video uit 2005 zijn uitgelokt. Dat heeft zijn vrouw Melania gezegd in een interview met CNN. Het is de eerste keer sinds het uitlekken van de beelden in de Washington Post dat mevrouw Trump haar man live op televisie met hand en tand verdedigt.

Kort na het lekken van de beelden uit 2005 in de Washington Post reageerde Trumps vrouw al kort in een persbericht. Daarin noemde ze de zijn vrouwonvriendelijke uitspraken "onaanvaardbaar" en zei ze ook "dat die uitspraken niet de man representeren die ik ken".

Ik weet hoe sommige mannen praten over vrouwen. Dat zie je in die video.

"Ik hoor in dat fragment typische "jongenspraat", het soort taal van opgroeiende jongens die over de meisjes praten en elkaar de loef willen afsteken," sprak de vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat nu in een interview met CNN ."Dat heeft me verrast, ja, want dat is niet de man die ik ken. Zo'n dingen zou hij privé nooit zeggen. Ik heb Donald dan ook gezegd dat zo'n taalgebruik niet gepast en onaanvaardbaar is. Maar ik weet hoe bepaalde mannen over vrouwen praten, en dat is zoals je het gezien hebt."

Volgens Melania heeft Billy Bush, de NBC-presentator die ontslagen werd vanwege de video haar man eigenhandig aangezet om "vuile en slechte uitspraken te doen". Naar eigen zeggen heeft haar man zich intussen verontschuldigd voor zijn uitlatingen. "Ik heb die verontschuldigingen aanvaard, en ik hoop dat de Amerikaanse bevolking hetzelfde zou doen. Nogmaals: dit gebeurde lang geleden. En ik ken hem zo niet."

Ze grapt ook dat het lijkt "alsof ze soms twee kinderen in huis heeft". "Ik heb mijn zoon en mijn man, een groot kind eigenlijk", klinkt het.

Leugenaars

CNN-journalist Anderson Cooper peilde bij Melania Trump ook naar een reactie op de vrouwen die haar man beschuldigen van ongewenst seksueel gedrag.

Akkoord, Donald is een ruwe bolster. Hij zegt wat hij denkt. En hij is soms een groot kind.

"Het zijn leugenaars. Ik geloof mijn man", herhaalde ze verschillende keren. "Dit is allemaal georganiseerd vanuit de oppositie, om zijn kandidatuur in gevaar te brengen. Hebben ze, met de details die ze kennen, de achtergrond van die vrouwen wel gecontroleerd? Er is géén feitelijke informatie", aldus Melania.

"Akkoord, Donald is een ruwe bolster. Hij zegt oprecht de dingen zoals hij ze denkt. Maar ik wil dat jullie weten dat hij respect heeft voor vrouwen. Mijn man is lief en een gentleman. Hij zou zich nooit zo ongepast gedragen."

Mevrouw Trump schaart zich wel expliciet achter het standpunt van first lady Michelle Obama, dat een vrouw kussen of aanraken zonder toestemming al grensoverschrijdend gedrag is. "En ja, elke overtreding moet bekeken worden door een rechtbank. Maar om nu een man of een vrouw gratuit daarvan te beschuldigen, zonder enig bewijs, is niet fair."

Bron: deredactie.be