Douwe Egberts en Colruyt vechten over de prijs en dat heeft gevolgen voor de koffie in de winkelrekken

24 januari 2020
Een harde prijzendiscussie tussen de supermarktketen en Douwe Egberts zorgt ervoor dat er weinig tot geen koffie van de merken van Douwe Egberts in de Colruytrekken ligt.

In veel fillialen van Colruyt of Okay is de voorraad Douwe Egberts - maar ook Jacqmotte, Senseo of Pickwick, die eigendom zijn van de Nederlandse koffiemaker - stilaan op.

Dat heeft alles te maken met een harde discussie over prijzen: Colruyt vraagt dat Douwe Egberts goedkoper levert, maar Douwe Egberts wil niet toegeven.

Het is een bekend procedé: ketens en leveranciers voeren hun onderhandelingen op het scherp van de snee. Heel vaak gebeurt dat in de luwte en is daar in de winkelrekken niets van te merken.

Maar soms leidt dat gebrek aan consensus tot schaarste in de rekken. Dat was bijvoorbeeld ook in 2017 al het geval toen 59 producten van PepsiCo hun weg niet vonden naar de Colruytrekken.

"Het is nooit goed om lege rekken te hebben,maar het geeft Colruyt wel het imago dat ze zullen vechten om de laagste prijzen te garanderen", reageert Stefan Van Rompaey in De Ochtend.

Het kan nog een tijdje duren vooraleer er terug Douwe Egberts in de rekken van Colruyt ligt

"Het kan nog een tijdje duren vooraleer er terug Douwe Egberts in de rekken van Colruyt ligt. Zelfs als we nu tot een akkoord komen, moet de logistieke stroom nog op gang getrokken worden, en dat kan wel nog even duren."

Beluister het volledige gesprek met Stefan Van Rompaey:

 

Lees ook: