Down the rabbit hole met Shame

18 januari 2021
Nieuwe angry young men uit Londen: Shame zijn de bastaardzonen van The Clash en The Sex Pistols. Ze komen hun nieuwe album voorstellen in 'Wonderland'.

De tweede plaat Drunk Tank Pink, die pas verscheen, is geschreven na een zelfopgelegde quarantaine. Die kwam voor de verplichte lockdown, maar zanger Charlie Steen had nood aan rust na de uitgebreide tournee rond hun spraakmakende debuutplaat.

Hij sloot zich op in een kamer die hij The Womb - de baarmoeder - doopte. Die naam kwam van de kleur op de muur: een soort roze dat "drunk tank pink" wordt genoemd en dat eind jaren 70 werd gebruikt op muren van gevangenissen en instellingen, omdat ze een rustgevend effect zou hebben. Niet op de heren van Shame weliswaar: ze bijten, snauwen en roepen dat het een lust is. Maar ze doen dat wel met sterke songs, een eigen sound en een boodschap die recht uit het hart komt. De energie spat er langs alle kanten af, en ze vormen een stem voor een nieuwe generatie jongeren die zich weigert neer te leggen bij wat de massa denkt en die angstvallig op zoek is naar een doel.

In 'Wonderland' komt Shame vertellen over die plaat. En ze kiezen ook een uur lang de platen die hun muziek mee hebben vormgegeven.

Lees ook: