Drie Belgische toeristen omgekomen bij verkeersongeval in Bolivië

1 augustus 2016
Drie Belgische toeristen zijn om het leven gekomen bij een ongeval in de Salar de Uyuni, de bekende zoutvlakte in het zuidwesten van Bolivia, in Zuid-Amerika. Ook een Italiaanse en een Peruaanse toerist kwamen bij het ongeval om het leven. Vijf anderen raakten gewond.
"Een voertuig van een touroperator is over de kop gegaan. Vijf mensen zijn overleden en drie mensen raakten gewond", zei de politiechef van Uyuni, Rodolfo Salazar.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het voertuig te snel reed, aldus Salazar. Volgens de krant Dia a Dia heeft een band van het busje het door de hoge snelheid begeven. De chauffeur verloor daarop de controle over zijn voertuig, dat meerdere keren over de kop ging.

De lichamen van de slachtoffers werden overgebracht naar het mortuarium van het Eduardo Pérez-ziekenhuis, waar een autopsie zal gebeuren. Daarna pas kunnen de Belgische, Italiaanse en Peruaanse diplomatieke vertegenwoordigers hun repatriëring organiseren.

De Salar de Uyuni ligt op een hoogte van 3.650 meter en is de op een na grootste zoutvlakte van de wereld, met een oppervlakte van meer dan 10.000 km2.

Bron: deredactie.be