‘Ongesteld’ en 'Drie Dagen' genomineerd voor de Belgian Podcast Awards: stem nu!

9 november 2021
Met de Belgian Podcast Awards worden de beste podcasts van ons land in de kijker gezet. Ook de Radio 1-podcasts ‘Ongesteld’ en ‘Drie Dagen’ zijn genomineerd. Stem nu!

De vele podcasts die ons land rijk is, in de kijker zetten, en nog meer mensen inspireren om podcasts te maken: dat is het doel van Maarten Bovée (bekend van de podcast Cloud City) die dit jaar voor het eerst de Belgian Podcast Awards organiseert. Op 25 november vindt de uitreiking plaats, en ook twee Radio 1-podcasts zijn genomineerd: ‘Ongesteld’ (in de categorie ‘Lifestyle, Society and Health’) en ‘Drie Dagen’ (in de categorie ‘Documentary’).

Stemmen kan via belgianpodcastawards.be. Klik in de shortlist op ‘Drie Dagen’ en ‘Ongesteld’, en klik vervolgens rechtsonder op ‘vote’. Om te stemmen moet je je eerst registreren bij Checkpod.

Ongesteld

Een vrouw bloedt gemiddeld 2000 dagen in haar leven. Toch zwijgen we het liefst over menstruatie. Nochtans ondervinden 8 op de 10 vrouwen last van hun cyclus. Waar komt dat taboe vandaan? Wat is een 'normale' menstruatie en wanneer heb je een probleem? Welke impact hebben hormonen op je gezondheid en je gemoed? In de vierdelige podcast 'Ongesteld' stelt wetenschapsjournalist Liesbeth Gijsel alle 'ongestelde vragen' over menstruatie. Vrouwen vertellen hun verhaal. Experts geven tekst en uitleg.

'Ongesteld' is een samenwerking tussen Eos Wetenschap en Radio 1.

Beluister de podcast 'Ongesteld' op onze website, of via je favoriete podcast-app.

Drie Dagen

Elvire wil sterven. Ze heeft euthanasie gevraagd. Maar de dokters die haar begeleiden in haar euthanasieaanvraag willen dat Elvire eerst haar kinderen op de hoogte brengt van haar plannen. Anders gaat het niet door. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Elvire vertelt haar levensverhaal in drie dagen aan de Belgische kust aan reporters Ward Bogaert en Philip Heymans, en aan Ine Van Wymersch, procureur van Halle-Vilvoorde. Zij zullen het noteren, zodat Elvire eindelijk kan sterven. Drie dagen is een vierdelige podcast van Radio 1 en VRT NWS.

Beluister de podcast 'Drie Dagen' op onze website, of via je favoriete podcast-app.

Lees ook: