De cultuurtips van Nic Balthazar

7 september 2018
Van Yuval Noah Harari over De Schone Compagnie tot het Filmfestival Oostende. Check het samen met ons.

Culture Club haalt samen met filmmaker en culturele veelvraat Nic Balthazar herinneringen op aan studeren in Gent. Nic studeerde in Gent Germaanse Taal- en Letterkunde. Vanaf nu heeft de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Ugent, -de Rozier- één centrale bibliotheek waar alle indrukwekkende boeken van de afzonderlijke vakgroepbibliotheken een plek hebben gevonden. Voor Nic een nostalgische duik naar zijn studententijd én de ideale reden om fijne cultuur voor het najaar te tippen.

1. Yuval Noah Harari - 21 lessen voor de 21ste eeuw

De nieuwste van Harari is een aanrader voor elke lezer dit najaar. Eigenlijk hoeft de schrijver niet meer voorgesteld. Zijn vorige boeken -Sapiens en Homo Deus- kwamen veel voor op zomerleeslijstjes en ook veel politici pakken graag met zijn werk uit. De allernieuwste -21 lessen voor de 21ste eeuw- blijft volgens Nic Balthazar een must read voor iedereen. 

undefined

2. De Schone Compagnie 

Nic maakte op Theater aan Zee kennis met de voorstellingen van De Schone Compagnie. "Verrassend en geestig" theater dat aan het eind zin geeft om opnieuw te kijken. De Schone Compagnie is een troep zeer getalenteerde muzikanten en acteurs die van schijnbaar zware opera's en muziekstukken erg toegankelijke en frisse voorstellingen weet te maken. 

Dit seizoen gaan ze opnieuw op tournee.

3. Filmfestival Oostende

Een gepassioneerd filmmaker zingt de lof op een Vlaams filmfestival. Of wat had u gedacht. Allen daarheen: met twee producties om naar uit te kijken. Engel van Koen Mortier, naar het boek van Dimitri Verhulst en Wij, de verfilming van de controversiële roman van Elvis Peeters. Rol de rode loper uit voor je eigen filmpassie op het filmfestival van Oostende.