Drie Radio 1-podcasts die je moet horen volgens 'Uit in Vlaanderen'

28 april 2020
© Martin Sanchez (via Unsplash.com)
In ons kot blijven is nog steeds de boodschap. Vandaar dat 'Uit in Vlaanderen', de agenda voor cultuur en vrije tijd in Vlaanderen en Brussel, nu even geen uitstapjes naar het museum of een bijzondere expo suggereert, maar wel suggesties doet voor fijne online belevenissen. Bij die suggesties ook drie Radio 1-podcasts. Ontdek ze hier!

'Uit in Vlaanderen' heeft een fijne tip voor jou in petto: de 6 mooiste podcasts met echt gebeurde verhalen. 3 van die 6 zijn Radio 1-podcasts.

1. Iemand: Straffe Verhalen

'Iemand' is een reeks over mensen met straffe (levens)verhalen, gemaakt door Philip Heymans en Ward Bogaert.

Luister naar het verhaal van voormalige pornoster Erika of van Mikhail, die de Koningin Elisabethwedstrijd won maar nu straatmuzikant is.

2. In mijn hoofd: een verrassende luisterervaring

In 'In Mijn Hoofd' probeert Anke Van Meer te verklanken wat zich in allerlei hoofden afspeelt. Hoofden van een afasiepatiënt, van een blinde, van een verliefde, van iemand met het syndroom Gilles de la Tourette,... Hoofden waarin het anders maalt dan het onze.

3. Moeders Ten Laste

'Moeders Ten Laste' is een podcastreeks over drie moeders, die na een leven lang werken, geen pensioen opbouwden. Maar nu ze de pensioenleeftijd naderen, blijken de pijnlijke financiële gevolgen.

Bekijk zeker ook de andere tips op uitinvlaanderen.be: 'Bob' (VPRO), Relaas en Laura H.

Ontdek al de podcasts van Radio 1

Lees ook: