Drukste dag van het jaar op Brussels Airport: "Kom op tijd"

30 juli 2018
Volgens de prognoses van Brussels Airport zal het de drukste dag van het jaar worden op de luchthaven van Zaventem. Door de traditionele wissel in het midden van de zomervakantie worden meer dan 96.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht.

Gisteren was het al een druk op Brussels Airport, maar vandaag wordt de absolute piek in het aantal reizigers verwacht. De luchthaven verwacht ruim 96.000 aankomende en vertrekkende passagiers. 5.000 onder hen zijn internationale festivalgangers van Tomorrowland die huiswaarts keren.

De drukste momenten zijn tussen 8 uur en 10 uur 's morgens en tussen 16 uur en 18 uur 's avonds. "Reizigers houden best rekening met langere wachttijden aan de check-inbalies en security", zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport.

We raden mensen dus aan om op tijd naar de luchthaven te komen.

Om het jezelf makkelijker te maken, kun je vooraf online inchecken. Wie met auto komt, checkt best tijdig het verkeer en kan op voorhand eventueel al een parkeerplaats reserveren. De luchthaven heeft alle tips voor een vlot vertrek ook gebundeld op haar website. De stand van zaken van de vluchten kun je volgen via de app van Brussels Airport.

Ook morgen wordt trouwens een bijzonder drukke dag op de luchthaven.

Bron: vrtnws.be