DSK slachtoffer van een groot complot ?

16 mei 2011

Sinds gisteren kent de hele wereld de duistere kantjes van IMF - topman Dominique Strauss-Kahn (DSK). DSK zou in zijn hotelkamer een kamermeisje hebben aangerand. Nog voor het meisje de autoriteiten kon verwittigen, vertrok hij in ijltempo naar de luchthaven. Daar kon hij door de politie ingerekend worden. Een Taiwanees televisiestation maakte er alvast deze reconstructie van (zie foto).

Tot zover de officiële versie van de feiten. DSK zelf ontkent alle aantijgingen en heeft zelfs een alibi. Ook in thuisland Frankrijk heerst er discussie over de waarachtigheid van dit relaas. Franse media en gezagsdragers gaan zelfs zo ver dat ze de mogelijkheid van een complot op tafel leggen.

De meest verregaande uitspraak komt van Michelle Sabban, de vice-voorzitster van de Parijse regioraad. Zij zei dat 'ze overtuigd is van een internationaal complot. Het is het IMF dat men hiermee heeft willen onthoofden en niet zozeer de kandidaat van de socialistische voorverkiezingen. Dit is een nieuwe vorm van politieke aanslagen plegen'.

Lees en beluister ook :

Radio 1 Select