Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

Duitse wetenschappers maken bier langer houdbaar

vr 15 apr. - 5:55

Duitse wetenschappers maken bier langer houdbaar

Aan de Technische Universität München bestuderen ze al jaren de samenstelling van bier. Ze zoeken onder meer naar methodes om te voorkomen dat bier verschaald.  Bij hun jongste onderzoek vergeleken ze de samenstelling van tien jaar oude pils met die van vers getapte pintjes.  Om het efficient te zeggen: ze kwamen erachter dat de zuren in hop na verloop van tijd van samenstelling veranderen. Waardoor pils in een soort kattenpisachtig derivaat verandert.

De onderzoekers lieten daarom pils brouwen met een licht afwijkende zuurtegraad. Wat bleek? Bier dat maar een klein beetje minder zuur is, bleef veel langer goed. Bovendien ontdekten ze dat de afbraak sneller verloopt bij hogere temperaturen. En dat is wereldnieuws.

Het moet zijn dat er ons iets ontgaat, want we weten toch al een tijdje dat bier best in de kelder of de koelkast wordt bewaard. In een donker flesje. En in de eerst reeks van het onvolprezen Tournée générale legde onze eigen hopprofessor Denis De Keukeleire uit hoe hij er voor gezorgd heeft dat bier dat eventjes staat niet meer naar kattenpis smaakt.

Lees en beluister ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet