Dutronc goes to America

21 juni 2020
Universal
De jonge Dutronc brengt een album met Franse pop en chanson in Amerikaanse versies. Michaël Robberechts sprak met hem in 'Time Out'.

Thomas Dutronc (38) is grootgeworden met chanson, rock, blues en jazz. Geen wonder natuurlijk als je zijn ouders kent -vader Jacques Dutronc was een Franse vedette in de jaren 1960 en 1970 en zijn moeder is Françoise Hardy.

Vanaf zijn tienerjaren is de jonge Dutronc in de ban van jazz, swing en de wereld van de manouches. Zo is de muziek van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli in zijn ziel gegrift. 

Voor het nieuwe album Frenchy trok Dutronc naar de USA om de vibes op te vangen van de jazz en de blues. Zo maakten Dutronc en zijn vaste kwartet (met le Parisien belge Eric Legnini aan de piano en copain Rocky Gresset aan de electrische gitaar) de opnames voor het nieuwe album in de legendarische Capitol studio's in Los Angeles, en dan zit je recht in de muzikale aders van Frank Sinatra en Nat King Cole. 

Nog kersen nodig op dat soort taart? Iggy Pop en Diana Krall kwamen meezingen in zijn versie van C'est si bon. En ZZ Top-gitarist Billy Gibbons bracht zijn bluesgitaar mee voor een gezamenlijke versie van La vie en rose. 

Thomas Frenchy Dutronc
Thomas 'Frenchy' Dutronc

Goedendag! HERBELUISTER hier het gesprek met Thomas Dutronc in Time Out

Thomas Dutronc bij Radio 1
Thomas Dutronc bij Radio 1

Radio 1 Select