Is dyslexie volgens jou het gevolg van slecht onderwijs?

27 februari 2017
Dyslexie is vooral een gevolg van slecht onderwijs. Dat zei professor Anna Bosman, dyslexiehoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, enkele dagen geleden in Nieuwe Feiten. Annemie Desoete, expert ontwikkelingsstoornissen van de UGent, is het daar helemaal niet mee eens.

"Je kan dyslexia-achtige problemen veroorzaken door slecht onderwijs, maar die diagnose kan niet de schuld zijn van onderwijs", zegt professor Desoete. "Het is erfelijk, hoe kan het dan de schuld zijn van het onderwijs?"

Vast staat dat het onderwijs een belangrijke rol kan spelen in het begeleiden van kinderen met dyslexie. Alle kinderen moeten gestimuleerd worden, maar zeker kinderen met dyslexie moeten regelmatig een duwtje in de rug krijgen.

Oproep

  • Heb jij een kind met dyslexie? Welke rol heeft de school gespeeld in het begeleiden van je kind? Op welke manier werd lezen aangemoedigd?
  • Ben jij het eens met de stelling dat slecht onderwijs verantwoordelijk is voor dyslexie?

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.