E40 volledig dicht in Aalst door dodelijk ongeval met vier voertuigen: "vermijd de omgeving"

16 november 2017
De E40 van Gent naar Brussel is volledig dicht ter hoogte van Aalst na een zwaar ongeval met vier voertuigen, waarbij een dode gevallen is. De snelweg is volledig versperd in de richting van Brussel, het verkeer staat er stil. Ook de lokale wegen zijn al verzadigd. "Wie niet op de E40 moet zijn, vermijdt beter de omgeving", is het advies.

Rond 4.30 uur raakten vier voertuigen betrokken bij een ernstig ongeval even voorbij de uitrit Aalst, daarbij ook een spookrijder. Er is een dode gevallen, er zijn ook gewonden. De ravage is enorm, vertelt ooggetuige Karla Liebrecht, medewerker van "De ochtend" op Radio 1. "Het ongeval is net voor mij gebeurd. Over de hele breedte van de snelweg liggen brokstukken, het hele wegdek ligt vol olie en brandstof. Veel ambulances en de brandweer zijn ter plaatse. "

Het medisch rampenplan is van kracht, het parket stuurt nog een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. De E40 is volledig afgesloten in de richting van Brussel, zowel de drie rijstroken als de pechstrook. Het zal nog een hele tijd duren voor de snelweg weer open zal kunnen gaan. "Mensen die hier in de file staan, berusten, want iedereen beseft dat dit heel ernstig is", zegt Karla Liebrecht.

De ochtendspits naar Brussel verloopt zeer stroef, de files en de wachttijden lopen almaar op, zowel op de snelweg zelf als op de lokale wegen. "Vermijd de omgeving als je niet in de buurt moet zijn", zeggen het Vlaams Verkeerscentrum en VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. 

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten die van Gent naar Brussel of Hasselt rijden om via Antwerpen te rijden. Lokaal verkeer moet de snelweg verlaten via uitrit 19 Aalst en de de calamiteitenroute met letter J volgen tot oprit 20 Ternat. Daar kan je opnieuw de snelweg op.

Meer info over de te volgen omleidingen bij het Vlaams Verkeerscentrum.