Echtpaar heeft drie dagen noodgedwongen voor noodcentrale gespeeld

24 februari 2018
Carine Maricau en Danny Maes uit de Doornstraat in Adinkerke hebben drie dagen lang noodgedwongen voor noodcentrale gespeeld. Mensen die de brandweer van Veurne wilden bellen op het vaste nummer, kwamen voor een vooralsnog onverklaarbare reden uit bij Carine en Danny. Hun nummer is nochtans compleet verschillend van dat van de brandweer.

"Woensdagavond is het begonnen. Na het zoveelste verkeerd verbonden gesprek, dachten we dat mensen ons voor de gek aan het houden waren. Intussen hebben we al een twintigtal mensen die op zoek zijn naar de brandweer aan de lijn gehad, onder wie gisteren een man die in paniek belde omdat zijn schouw in brand stond. We wisten pas wat er gaande was nadat we zelf werden opgebeld door de dispatching", zegt Carine Maricau.

Bij de IT-dienst van brandweer Zone Westhoek waren ze op de hoogte en intussen is het probleem verholpen: "Het moet bij de operator gelegen hebben, namelijk bij de doorschakeling van onze nummers. Daar moet iets grondig fout gelopen zijn. Bij noodgevallen is het overigens niet de bedoeling om rechtstreeks naar de brandweer in Veurne te bellen, maar naar het noodnummer 112."

We dachten dat de mensen ons voor de gek aan het houden waren

Danny en Carine deden gedurende drie dagen dapper door en namen de telefoons aan. Wie belde, werd vriendelijk doorverwezen naar het noodnummer 112. "Ik dacht erover om niet meer op te nemen na de zoveelste telefoon, maar ik wil het niet op mijn geweten hebben dat mensen in nood niet worden geholpen", aldus Carine.

Bron: vrtnws.be en De Ochtend