"Eddy Wally was een fenomeen"

7 februari 2016
Wouter Torfs was in zijn studententijd geen fan van Eddy Wally. Hij ging met zijn vrienden naar een optreden om er mee te lachen: "Dat eindigde met tomaten gooien". Wouter beseft hoe fout dat was. Want de authenticiteit die Eddy Wally had, is er te weinig bij de ondernemers van vandaag, vindt hij.

"Eddy Wally was een fenomeen"

Iedereen kende Eddy Wally, en iedereen had ook een mening over hem. Zo ook Wouter Torfs.

Het zijn van die iconen waarvan je denkt dat die eeuwig zullen blijven bestaan

Wouter geeft wel toe dat hij de muziek van Eddy Wally niet altijd kon smaken: "Ik herinner mij nog, dat we in de jaren '70 in Leuven naar Eddy Wally gingen kijken, maar dat was voornamelijk om er mee te lachen."

Het eindigde zelfs met tomaten gooien naar het podium, al is Wouter daar niet trots op. "Nu denk ik, wie was toen de slimste. Wellicht hij toch wel".

 

Eddy Wally, de performer

Eddy Wally is een echte performer, maar toch speelde hij niet alleen een rolletje. “Er is iets gespeeld aan hem, de man zet een type neer, maar om dat dan zo consequent te doen, dat is wel authenticiteit.

Wouter vindt het lastig dat ook politici of ondernemers soms een rol spelen. Jezelf zijn, zonder masker, is één van zijn diepste verlangens. Dat is ook één van de redenen waarom Torfs al zes keer tot beste werkgever verkozen is.

Mensen mogen echt zichzelf zijn en moeten geen rolletje spelen. Ze zijn welkom op hun goede dagen, maar ook op hun minder goede dagen, met hun talenten, maar ook met hun gebreken. In totaliteit.” 

Ook Friedl’ heeft een leuke herinnering aan Eddy Wally. In 2002 mocht ze hem ontvangen in het programma De Nieuwe Wereld, waar hij een trofee van haar kreeg naar aanleiding van de Eddy Wally revue waar hij aan meewerkte. Je kan dat fragment hieronder herbeluisteren.