Eefje de Visser: "Het duurde even voor ik de knop kon omdraaien"

28 mei 2020
Eefje De Visser op de Radio 1 sessie in februari van dit jaar Tom Cornille
Voor muzikante Eefje de Visser zou 2020 een boerenjaar worden. Helaas, ook daar kwam corona een stokje voor steken. Ze heeft er toch enkele weken van gebaald, maar heeft dan toch de knop kunnen omdraaien. En dus kondigt ze vandaag aan dat er een concertfilm aankomt. Het publiek kan daar tickets voor kopen, en op die manier wil Eefje de Visser haar team financieel ondersteunen.

In januari verscheen het vierde album van Eefje de Visser, 'Bitterzoet'. Ze had talloze plannen voor 2020, er kwam een grote toernee aan, ze stond ook op verschillende festivalaffiches deze zomer. "Ik baal er enorm van, want het liep allemaal heel goed", vertelt ze bij 'Byloo'. "Ik hoop dat we al onze plannen in 2021 zullen kunnen doen, en dit jaar kunnen gebruiken om orde op zaken te stellen of te werken aan een nieuwe album. Maar dat heeft wel even geduurd voor ik de knop kon omdraaien." 

Toch is Eefje niet bij de pakken blijven zitten. "We gaan een concertfilm uitbrengen en daarmee geld inzamelen voor mijn band en crew. Normaal zijn we met een groot team op pad, en al die inkomsten vallen nu weg. Dat is behoorlijk immens, zeker omdat we tijd en energie geïnvesteerd hadden om zo goed voorbereid te zijn." Op die manier hoopt ze zowel iets moois te maken voor het publiek, én geld in te zamelen voor haar team. 

"Er zijn inderdaad best veel mensen bij betrokken. In die zin zijn wij ook een soort van bedrijf", zegt Eefje De Visser. "De concertfilm die we uitbrengen, zal opgenomen worden in onze eigen Robot Studios. Eigenlijk nemen we hier de premère van de live show op, in die studio. Dus de audiokwaliteit is fantastisch!" Ze hoopt dat het ook van een hoger niveau is dan dat het een 'gewone' concertfilm zou zijn. 

De film komt uit op 3 juli, de dag waarop ze normaal gezien op Rock Werchter zou optreden. Tickets voor de film kan je vinden via www.eefjedevisser.com

Beluister het gesprek met Eefje de Visser:

Lees ook: