Eefje de Visser: “Ik denk dat ik nog nooit een onpersoonlijke tekst geschreven heb"

25 januari 2020
Er zijn heel wat mensen die er lang op gewacht hebben, waaronder wij, en nu is iedereen blij dat ze er eindelijk is, Bitterzoet, de nieuwe plaat van Eefje de Visser. Ze kwam erover vertellen in de studio.

“Ik ben blij dat de plaat uit is, hij lag al even op de plank”, begint Eefje. “We hebben onze tijd genomen om wat meer materiaal te releasen, om het artwork af te ronden, mooie video’s te maken en de liveshow op punt te krijgen”.

De koek, Het is, Nachtlicht, veel blijft hetzelfde, maar er zijn ook veranderingen

“Voor mij was het belangrijk om een nieuwe weg te vinden voor mezelf, qua songwriting stijl. Er blijft wel veel hetzelfde, de zang verandert ook niet veel. Maar toch heb ik productioneel wel altijd een nieuwe weg willen inslaan en zie ik elke plaat ook echt als een nieuw hoofdstuk.”

“Altijd als ik iets maak probeer ik om niet het eerste wat in me opkomt te doen. Ik wil altijd op zoek gaan naar iets dat ik spannender vind dan het eerste waaraan ik denk. Dus op die manier probeer ik wel een soort eigenheid te vinden”.

Weinig gitaar, veel piano

“Er zitten niet veel gitaren meer op de nieuwe plaat. Ik heb tegenwoordig redelijk wat piano’s in huis, dus ik heb veel op toetsen geschreven. Soms ook op synths”.

“Een paar liedjes waren wel oorspronkelijk op gitaar, maar in de productie hebben we die dan toch weggehaald.”

Elke tekst is persoonlijk

“Ik denk dat ik nog nooit een onpersoonlijke tekst geschreven heb, ik zou ook niet echt weten hoe ik dat moet doen. Er zitten veel herinneringen in, maar die zijn ook wel gemengd met fantasie, of ze zijn geromantiseerd. Ik mix het allemaal een beetje”.

Bitterzoet

“Ik beschrijf vaak schemering en zonsondergang op de plaat, omdat het gewoon zo’n mooi beeld is. Het heeft ook iets symbolisch, dag en de nacht komen samen en daar waar tegenstellingen samen komen kan er iets heel kleurrijk en spannend ontstaan”.

“Tegenstellingen benoem ik ook vaak. In mijn vorige platen ook al. De titel is ook zo een beetje ontstaan”

Beluister het volledige interview:

Lees ook: