Een anatomische les aan de keukentafel

25 mei 2019
De keuken verandert zaterdag in een snijzaal. We gaan het over anatomie hebben.

En over anatomiestudie. Je kan in boeken terugvinden wat de structuur van een hart is, waar de zenuwbanen lopen en hoe een oogbol is opgebouwd. Maar boekenwijsheid blijft boekenwijsheid.

Een kandidaat-arts leert pas echt hoe een lichaam in elkaar zit in de snijzaal. Door echte lichamen de disecteren. 

Professor Leen Popleu doceert anatomie aan de universiteit van Hasselt. Ze komt naar Interne Keuken om te praten over dit toch wel lichtjes lugubere onderwerp. Wellicht zal dokter Popleu bezwaar maken tegen het woord luguber, en artsen die dit lezen zullen het vermoedelijk ook eerder fascinerend dan luguber vinden. Maar wij hebben geen geneeskunde gestudeerd, beste vrienden artsen. Wij, buitenstaanders, kunnen ons moeilijk voorstellen hoe het eraan toegaat in de snijzaal.

Morgen de details. 

Radio 1 Select