"Een beetje scouts of gids trekt ook zijn plan bij regenweer"

1 juli 2016
Het zou een understatement zijn als we zeggen dat het de laatste maand niet veel regende. Daardoor liggen heel wat kampeerterreinen er allicht drassig bij. Vertrekken de vele jeugdverenigingen naar een nat zomerkamp? Jan Van Reusel van Scouts & Gidsen Vlaanderen gelooft dat de problemen beperkt zullen blijven.

"Het is natuurlijk geen geheim dat de weiden er drassig bij liggen," geeft Van Reusel toe. Het regent echter al langer dan vandaag en daarom worden ze al zeker niet op snelheid gepakt. Ze namen dan ook al hun voorzorgen.

Met de ruim 1 500 tentenkampen van scouts of gidsen weten wij waar we voor staan en waar we naartoe gaan.

"We maanden de leiding aan om de kampeigenaars te contacteren om hen te vragen of hun terreinen wel betreedbaar zullen zijn. In bepaalde gevallen was dat helaas niet het geval. Met die groepen zoeken we dan, eventueel samen met de eigenaars, naar een oplossing. Liefst op een ander terrein in de buurt. In de meeste gevallen lukt dat ook.

Tot op heden zijn wel nog een aantal groepen op zoek, maar er is nog geen enkel kamp geannuleerd."

Voor de leiding heeft Van Reusel nog een paar handige tips:

  • Scheid droge kleding van natte
  • Zorg voor aangepast activiteiten
  • Zorg voor een schuilplaats in geval van stevige regen

Een beetje alertheid moet volstaan om de moeilijkheden waar we voor staan het hoofd te bieden.

Hij pleit er tegelijk wel voor om ook weer niet binnen te blijven voor een klein spatje. "Wees gewoon verstandig, niet overmoedig en waakzaam."