“Een blauw-groene plas in plaats van een as. Want het water is heel diep"

23 mei 2019
© Radio 1
“Ik denk dat liberalen en groenen samen mooie dingen zouden kunnen doen” zei Kristof Calvo in een debat met Alexander De Croo in ‘KIES19’. Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch keek mee, en zag dat het water heel diep is. Bevroren zelfs.

“We zouden samen kunnen opkomen voor een beter sociaal statuut voor zelfstandigen en voor lagere lasten op arbeid” zei Kristof Calvo vanochtend. Al voegde hij er meteen aan toe dat hij het doodjammer vond dat Open Vld steeds meer op de N-VA begint te lijken.

Marc Van de Looverbosch zat mee aan tafel en merkte op dat Kristof Calvo ‘groen’ was van vermoeidheid. Van een blauw-groen project zag hij ook niet veel in huis komen: “Samen besturen ziet er niet zo goed uit”, want het water is diep. “Het begint te vriezen zelfs.”

Een blauw-groene plas in plaats van een as. Want het water is heel diep.

“Je hoorde vooral aan het einde Kristof Calvo die bijna zat te smeken: ‘alsjeblieft, doe toch mee met ons’. En hij verwees naar het Mechelse model waar groen met blauw bestuurt” zegt Van de Looverbosch. Maar Alexander De Croo liet heel duidelijk verstaan: we delen wel een aantal gelijke doelen, maar de manier waarop we die willen bereiken zijn verschillend.

Bekijk de analyse van Marc Van de Looverbosch.

Ook het debat tussen Johan Van Overtveldt en Hendrik Bogaert komt aan bod.

Lees ook: