Een carrièreswitch als vijftigplusser? Zij namen het heft in handen!

10 april 2019
Sinds het begin van 'fifty-fifty' kregen we reacties van mensen die zeggen dat werkloze vijftigers niet zo in de slachtofferrol moeten kruipen, niet moeten zitten wachten op de perfecte jobaanbieding, maar zélf hun leven in handen moeten nemen. Walter is zo iemand. Hij deed stage bij Marleen, van De Lijn. En er is ook het verhaal van Sandro, die eerst een topfunctie bij een multinational had, en nu zelfstandige is.

Alles deden we bij 'fifty-fifty', om jou als 55-plusser aan het werk te krijgen! Waarom niet eens een keertje proeven van iets helemaal anders dan wat je tot nu toe deed? En daarom boden we samen met de VDAB een hele reeks stageplaatsen aan.

Walter (60) ging met plezier op het aanbod in, en probeerde het als buschauffeur bij De Lijn. Bij Marleen, die ook nog maar enkele jaren geleden de overstap naar deze job maakte. Beiden hebben spijt dat ze het niet eerder overwogen.

Bekijk het gesprek met Walter en Marleen, deel 1:

Bekijk het gesprek met Walter en Marleen, deel 2:

Sandro

En we brachten ook het verhaal van Sandro Van het Groenewoud. Hij had een topfunctie bij een multinational. Nu is hij zelfstandige.

Soms moet je jezelf als vijftigplusser opnieuw uitvinden...

Bekijk het gesprek met Sandro:

Lees ook: