"Een catfight? Typisch!"

4 februari 2015
Er is heibel binnen de SP.A, en dat zorgde ervoor dat Yasmine Kherbache ontslag wil nemen als fractieleider voor Antwerpen. Lex Moolenaar, politiek commentator van Gazet van Antwerpen, sprak in “De Wereld Vandaag” over een "catfight". En dat is niet naar de zin van Caroline Ven.

 

 

Is er een beschadigingsoperatie aan de gang? Of is er meer aan de hand? (Je kan het volledige interview hier herbeluisteren).

Lex Moolenaar gelooft alleszins dat mensen als Kathleen Van Brempt en Monica De Coninck een belangrijke rol hebben gespeeld in het hele verhaal van de lijstvorming bij de verkiezingen in mei 2014. Daar kreeg Kherbache slechts een derde plaats voor het Vlaams parlement. “Een teken aan de wand” volgens Moolenaar.

"Je zou het idee krijgen van een soort catfight", zei hij. “Al wordt dat natuurlijk officieel niet bevestigd”.

Het is vooral met die term “catfight” dat Caroline Ven (gedelegeerd bestuurder van het ondernemersplatform VKW) het moeilijk heeft:

“Het taalgebruik over vrouwen wordt snel denigrerend en clichématig. En dat blijkt erg hardnekkig. Zo is het moeilijk om een doorbraak te krijgen in het glazen plafond”.

 

Mannelijk dispuut = strategische spelletjes; vrouwelijk = catfight #typisch

— CarolineVen (@CarolineVen) February 3, 2015

 

foto © VRT

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.