"Het was een historische editie" Meskerem Mees over de finale van de Rock Rally

21 oktober 2020
Het is bijna onmogelijk dat je afgelopen jaar nog niet van Meskerem Mees hebt gehoord. De zangeres en singer-songwriter won vorig jaar de finale van Soundtrack, en heeft sindsdien geen seconde stilgezeten. Ze tekende bij Mayway records en haar debuutsingle 'Joe' werd een bescheiden hit. Sinds afgelopen zondag mag ze op haar palmares ook 'winnares Humo's Rock Rally 2020' vermelden. Wouter Mattelin sprak met Meskerem in 'Wonderland' over haar jonge, beloftevolle carrière.

De finale van Humo's Rock Rally vond dit jaar uitzonderlijk plaats in een nagenoeg lege Ancienne Belgique. Luisteraars konden de bands vanuit hun zetel bekijken via een livestream. Het was volgens Meskerem Mees een "historische editie". Ze werd gevolgd door Wolker en DYCE. De publieksprijs werd weggekaapt door het Gentse Yokan.

De overwinning bij de Rock Rally kwam onverwachts voor de 20 jarige zangeres. Na het succes van debuutsingle was ze er steevast van overtuigd dat de jury haar niet uit de bus zou laten komen als winnaar. "Ik dacht dat we gingen worden afgerekend op het succes van Joe." Niets was echter minder waar. Meskerem is geen onbekende voor Vlaamse muziekconcours. Op 13 jarige leeftijd deed ze al mee aan Junior Eurosong. Na het middelbaar ging ze een jaar op uitwisseling in Denemarken, waar ze zich stortte op het schrijven van nieuwe nummers. Ondertussen is ze gestopt met studeren en wilt ze zich volop focussen op haar muzikale carrière. Meskerem Mees is trouwens geen solo-act. Live wordt ze bijgestaan door celliste en zangeres Febe Lazou. In het voorjaar plannen ze samen een tournee.

Beluister het gesprek met Meskerem Mees in 'Wonderland' via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bekijk de set van Meskerem Mees voor Humo's Rock Rally: