"Een geweldig en een slecht idee liggen dicht bij elkaar"

4 september 2017
We moeten alles gewoon even proberen. Dat was de insteek van Colossus, het nieuwe album van Triggerfinger. Een album dat daardoor alle kanten uitgaat, maar toch één geheel vormt. Hoe dat komt, dat vertelt Triggerfinger in dit interview.

Volgens hen zit het geheim in het figuur van de Amerikaanse producer Mitchell Froom en zijn studio, een omgebouwde garage met een kast vol muziekinstrumenten, 'rommel'. Binnenstappen bij een producer van dat kaliber (Bonnie Raitt, Suzanne Vega, Randy Newman) zorgde eerst voor toch wat 'star-struckness', maar dat was snel opgelost.

Als hij dan laat zien dat hij ook slechte ideeën heeft, dan weet je dat je je kwetsbaar mag opstellen. Een fantastisch idee en een slecht idee liggen dicht bij elkaar. 

Ze hebben er een geweldige opnameperiode opzitten, met fijne restaurantbezoekjes en hele fijne opnamesessies, die alléén in de namiddag doorgingen. Nu kijkt Triggerfinger vooral uit naar de liveconcerten. En die worden bijzonder: volgend jaar bestaat de band 20 jaar en dat vieren ze.

We hebben onszelf een verjaardagscadeau gegeven, twee muzikanten extra: Geoffrey Burton en David Poltrock

Beluister hieronder het interview van Korneel met Triggerfinger.