"Een goede zaak dat de gamesector extra gesteund wordt"

26 september 2017
Er komt meer geld vrij voor games, series en cultuurinfrastructuur. Minister van cultuur Sven Gatz ziet zijn middelen met zo’n 29 miljoen euro toenemen. Dat is afgesproken op het Vlaams begrotingsoverleg. Kevin Haelterman, co-stichter gamingbedrijf Lugus Studios, is een tevreden man.

Voor het Mediafonds wordt structureel twee miljoen extra uitgetrokken, voor het Gamefonds één miljoen. Beide fondsen horen bij het VAF, het Vlaams Audiovisueel Fonds, dat producties van eigen bodem financieel ondersteunt. De nieuwe middelen moeten dienen om meer in te zetten "op scenario, promotie en internationaal gerichte high-endseries", zegt Gatz. Ook games zijn belangrijk. De helft van de Vlamingen speelt maandelijks minstens één game op een of ander toestel. "Ik zie de Vlaamse gamesector als een enorme potentiële groeisector."

Kevin Haelterman, co-founder van gameontwikkelingsbedrijf Lugus Studios, is een tevreden man: "Het belangrijkste is niet alleen dat extra budget. Het is vooral een goed signaal dat de gamesector gesteund wordt", zegt hij in De Ochtend.

Lees meer op vrtnws.be

Radio 1 Select