Een Journey vol Jazz

19 juni 2017
Jelle Van Giel Group, The Journey
Jelle Van Giel is drummer én componist en heeft een tweede album uit met zijn Jelle Van Giel Group. Zoals de titel doet vermoeden opnieuw de neerslag van een paar verre reizen maar evengoed geïnspireerd door de dingen en de mensen rondom hem.

Van Giel (31) is een drummer én componist uit Antwerpen. Daar heeft hij zopas een tweede album uitgebracht met zijn septet, de Jelle Van Giel Group. Zeven man sterk, inderdaad, met vele kleuren (gitaar en piano) en een paar blazers (saxen, trompet) om nog meer kleur toe te voegen aan zijn composities. En zoveel kracht en dynamiek dat je af en toe denkt een big band bezig te horen. 

Van Giel is nl niet het soort jazzmuzikant die het moet hebben van standards, bestaande stukken muziek (van andere componisten), maar liever zelf creëert. Zo zijn de nieuwe tracks van zijn tweede album The Journey allemaal van zijn hand. De neerslag van verre trips naar o.m. Brazilië of de uitdrukking van zijn gevoelens voor de naasten in zijn leven, zijn vrouw of zijn piepjonge dochter. 

Jelle Van Giel en dochter Nelle
Michaël met Nelle en Jelle Van Giel