"Één kweepeer is nutteloos"

25 oktober 2018
Jovanka Steele is vastberaden. Ze moet en zal een taart bakken met kweeperen. Maar dan moet ze eerst de kweeperendrone ontwijken.

Ik stond naast een doos met gratis kweeperen. Ik had al één kweepeer thuis. Maar één kweepeer, is niet alleen niet lekker, maar ook totaal nutteloos. Je moet er genoeg hebben om een taart te maken en om de kweepeer een doel in haar leven te geven. Ik begon het fruit te pakken en zag dat er op het bord de woorden, "gratis kweepeer" stonden. Niet “kweeperen”, maar “kweepeer”. Enkelvoud. Was het de bedoeling dat mensen maar één gratis kweepeer per persoon mogen pakken? Had de kweepeerboer dit gewoon gedaan als promotie? Eerste kweepeer gratis, maar dan moet je naar de winkel gaan om er meer te kopen, een beetje zoals een crackdealer, maar dan met kweeperen?

Ik keek rond mij. Er was niemand te zien, maar je bent tegenwoordig van niks zeker. Er kon een drone ergens in de lucht zijn, die de kweepeerboer gebruikt om dieven te fotograferen. (RECHTER) "Mevrouw Steele, ik ben niet onnozel, op het bord stond er gratis kweePEER, niet kweePEREN, u gaat onmiddellijk naar de gevangenis!”

Maar ik had géén keuze. I was in too deep. Ik vulde mijn tas met wat voelde als 300 kilo kweeperen, en ging terug naar huis. "Ja, ik ben gewoon met mijn hond aan het wandelen. Oh, deze sporttas? Plastic zakjes. Voor de hond. Ja, Zij is een grote hond. Hahahaha" Het was mogelijk dat het kweepeerdrone mij niet had gezien. Het was ook mogelijk dat hij niet bestond. In ieder geval kwam ik thuis, met een tas vol kweeperen, en klaar om een taart te maken.