“Een oudere man die met een jongere vrouw samen is, noemen we gewoon... een man”

14 januari 2019
Alex Vizorek (foto © Belga)
Frankrijk ligt wakker van de uitspraken van de Franse auteur Yann Moix. "Het is interessant te zien welke vragen en meningen zo'n debat met zich meebrengt", reageert comedian Alex Vizorek in 'Nieuwe Feiten'.

De Franse schrijver en regisseur Yann Moix krijgt bakken kritiek over zich heen, omdat hij in een interview met het vrouwenblad Marie Claire zei dat hij niet in staat is vrouwen boven de 50 lief te hebben. "Ik geef de voorkeur aan jongere vrouwenlichamen. Punt", zo klonk het. Op sociale media begonnen vrouwen spontaan foto's van hun lichaam te posten of deelden foto's van strakke Hollywoodvijftigers als Halle Berry.

Het is interessant te zien welke vragen en meningen zo'n debat met zich meebrengt, reageert Alex Vizorek in zijn rubriek “Coucou De France” in ‘Nieuwe Feiten’. Bijvoorbeeld:

Een oudere vrouw die met een jongere man samen is, noemen we een cougar. Een oudere man die met een jongere vrouw samen is, noemen we gewoon... een man”

Vizorek vindt de opinie van Moix alvast triest. Zeker omdat hij geen excuses heeft aangeboden en zich als een slachtoffer opstelt.

Beluister zijn rubriek:

Bron: vrtnws.be en 'Nieuwe Feiten'

Lees ook:

Radio 1 Select