"Een paar extra treinen en je krijgt mensen vlotjes op het Lichtfestival"

30 januari 2018
De NMBS legt tijdens het Lichtfestival in Gent geen extra treinen in. Nochtans worden er honderdduizenden bezoekers verwacht. Micha Symoens begrijpt niet waarom er niet ingezet wordt op meer openbaar vervoer laat op de avond, om zo verkeersproblemen bij grote evenementen te voorkomen.

De minuut van Micha Symoens:

Jan, ik beken: Ik slaap soms op de vreemdste plaatsen. Dat zit zo: ik heb geen rijbewijs maar voel af en toe de drang om me op geheel sociale wijze te mengen onder het soort volk dat ’s avonds activiteiten organiseert. Het gevolg van zoveel hoogmoed is dat ik aangewezen ben op het…Openbaar Vervoer.

De gruwel, de ellende en de oorzaak van slaapplaatsen als daar zijn: het strand van Knokke, een bank in het station, een Ikea Ekerö, een luchtmatras en een mooie laminaatvloer. Nu ja …er was die keer in een café in het havenkwartier... met die ene... enfin, ik haalde de eerste trein.

Morgen start in Gent het Lichtfestival en ik kan u met vreugde melden dat ik in mijn eigen bed zal slapen! Niet dankzij extra late treinen maar omdat ik in Gent woon.

Toch, voor de sukkels die er niet wonen en de slaap niet kunnen vatten met enkel het trottoir als hoofdkussen, een paar extra treinen en je krijgt mensen vlotjes op het Lichtfestival, terug thuis en in hun eigen bed.