Een pakske zagen over zondebokken

8 juli 2021
We kunnen er allemaal wat van: een pakske zagen. Over het weer, de kinderen, de wachtmuziek van het telefoniebedrijf, en over het EK Voetbal natuurlijk. Maar als we ’t zo vaak doen, dan moet het een nut hebben, niet? Leer er alles over dankzij de podcast van ‘De Wereld van Sofie’. Krijg je er daarna nog niet genoeg van? Check dan ook de aflevering over ‘zondebokken’: waarom willen we altijd iemand met de vinger wijzen? Hoe lost dat onze problemen op?

Een pakske zagen

In deze podcast gaat Sofie Lemaire op zoek naar de functie van het zagen, vertelt een cafébaas over het dagelijks aanhoren van gezaag en toont Jelle De Beule aan dat zagen ook hilarisch kan zijn. Niet neuten, gewoon luisteren!

Beluister de podcast van 'De Wereld van Sofie' hieronder (of luister via je favoriete podcast-app)

Lost de zondebok onze problemen op?

Wanneer ons groot onheil overkomt, hebben we graag een schuldige. En als er geen échte schuldige aan te duiden is, dan zoeken we er wel één: de zondebok, die vervolgens alle woede van de wereld over zich heen krijgt. Waarom willen we iemand met de vinger kunnen wijzen? Hoe lost dat onze problemen op? Antwoorden en enkele bekende zondebokken, vind je in deze podcast van 'De Wereld van Sofie'.

Beluister de podcast van 'De Wereld van Sofie' hieronder (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels