"Een rijpe vrouw is pas mooi wanneer ze haar rimpels laat zien"

24 september 2015
“Als er bij mij iets gaat hangen waar ik niet blij mee ben, dan laat ik daar aan werken” zei styliste Lien Degol eerder deze week in De Bende van Annemie. Luisteraar Pooja Engelen is het daar absoluut niet mee eens: "Een rijpe vrouw is pas mooi wanneer ze haar rimpels laat zien".

Lien Degol doet er niet flauw over. Ze sport elke dag, en ze leeft gezond. En ze wil er zo lang mogelijk goed uitzien. Ook al is dat met hulp van buitenaf, zoals plastische chirurgie.

Ook luisteraar Pooja Engelen hoorde de uitspraak, en reageerde vurig op onze Facebookpagina.

Ze mocht dat even vurig overdoen in de minuut van Hautekiet:

Hoe kan je nu een boek schrijven over iets ouder wordende vrouwen en tegelijk plastische chirurgie promoten op de radio? Vrouwen zijn al onzeker genoeg over hun uiterlijk, vooral wanneer ze hierop beoordeeld worden.

U doet zelf aan plastische chirurgie, en dat is uw recht. Toch heb ik liever niet dat u daarover een promopraatje maakt op de radio. Natuurlijk, u doet wat u wilt, maar ik heb me eraan geërgerd. Een pleidooi om bij de minste imperfectie te gaan snijden of spuiten in een krampachtige poging om jong te blijven, vind ik eerder zielig dan verdienstelijk.

Voor mij wordt een vrouw net mooi oud, wanneer ze rimpels heeft en dan ook accepteert dat daar helemaal niks mis mee is. Het is net schoon wanneer iemand die in de herfst van zijn leven is, dit aanvaardt en mooi is op z’n eigen manier.

Zo vind ik mijn moeder, mijn grootmoeder én vele vrouwen met hier een daar een rimpeltje net heel mooi, in tegenstelling tot de plastic poppen die maar al te vaak in de media verschijnen. Het beeld dat zij aan anderen geven is verkeerd, het is fake.

Radio 1 Select