Een sterrenmaaltijd voor 4 euro: het recept
di 20 sep. - 1:09
Video: Koken met Sofie!
Recept: polenta met wilde paddenstoelen
Polenta, bospaddestoelen en spekjes
Voorgerecht:
Polenta met wilde paddenstoelen
Ingrediënten: 800g mengeling bospaddenstoelen, 1 bol look, 1 bot lente ui, 100 g boter, 500g instant polenta, peper en zout, blokje kippenbouillon, boter, 15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik
Polenta
- Maak de paddenstoelen schoon
- Bak de paddenstoelen met kruiden
- Leng 500g instant polenta aan met water.
- Voeg peper, zout, 1 klont boter en 1 blokje kippenbouillon toe.
- Breng alles aan de kook.
- Laat het geheel 4 min koken en dan 4 minuten rusten.
Spek
- Snijd 15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik
- Bak ze krokant in een steelpan
Dresseer de polenta in bordjes, leg de gebakken paddenstoelen erop en werk af met fijn gesneden lente-ui.
Wintersalade
Salade!
Hoofdgerecht:
Tahin dressing
Ingrediënten: 4elTahin pasta, 250g Griekse yoghurt, sap van 1 limoen, 2 teentjes look, olijfolie, 1 tl gerookte paprika poeder, 2x romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 1 grote zoete ui, 2 bot raapjes, 1 Butter nut of fles pompoen, 1 klont boter, 250g rode biet 1 bot peterselie.
Meng alle ingrediënten door elkaar. Klaar!
Wintersalade
400g kikkererwten, peper en zout, olijfolie, 1tl gerookt paprikapoeder, 2 kroppen Romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 2 bot raapjes, 1 butternutpompoen, 250g rode biet, 1 bot peterselie
- Was, snijd en kruid de groenten
- Rooster de groenten in de oven
- Dresseer de sla op bordjes
- Leg de geroosterde groenten op de sla
- Afwerken met de tahin dressing en peterselie