Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Een sterrenmaaltijd voor 4 euro: het recept

di 20 sep. - 1:09

Het was het idee van morgen van chef-kok Geert Van Hecke: beter en lekkerder koken in rusthuizen, scholen en gevangenissen. Maar die zorginstellingen hebben vaak een beperkt budget. Collega-chef Sofie Dumont ging de uitdaging aan, en slaagde met glans. Wil je zelf haar winnende maaltijd maken? Hier vind je haar recept.
Sofie Dumont

Video: Koken met Sofie!

Recept: polenta met wilde paddenstoelen

Polenta, bospaddestoelen en spekjes

Polenta, bospaddestoelen en spekjes

Voorgerecht:

Polenta met wilde paddenstoelen

Ingrediënten: 800g mengeling bospaddenstoelen, 1 bol look, 1 bot lente ui, 100 g boter, 500g instant polenta, peper en zout, blokje kippenbouillon, boter,  15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik

Polenta

  1.  Maak de paddenstoelen schoon
  2. Bak de paddenstoelen met kruiden
  3. Leng 500g instant polenta aan met water.
  4. Voeg peper, zout, 1 klont boter en 1 blokje kippenbouillon toe.
  5. Breng alles aan de kook.
  6. Laat het geheel 4 min koken en dan 4 minuten rusten.

Spek

  1. Snijd 15 sneetjes spek van ongeveer 1 cm dik
  2. Bak ze krokant in een steelpan

Dresseer de polenta in bordjes, leg de gebakken paddenstoelen erop en werk af met fijn gesneden lente-ui.

 

Wintersalade

Salade!

Salade!

Hoofdgerecht:

Tahin dressing

Ingrediënten: 4elTahin pasta, 250g Griekse yoghurt, sap van 1 limoen, 2 teentjes look, olijfolie, 1 tl gerookte paprika poeder, 2x romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 1 grote zoete ui, 2 bot raapjes, 1 Butter nut of fles pompoen, 1 klont boter, 250g rode biet  1 bot peterselie.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Klaar!

Wintersalade

400g kikkererwten, peper en zout, olijfolie, 1tl gerookt paprikapoeder, 2 kroppen Romeinse sla, 150g veldsla, 1 bloemkool, 1 broccoli, 2 bot raapjes, 1 butternutpompoen, 250g rode biet, 1 bot peterselie

  1. Was, snijd en kruid de groenten
  2. Rooster de groenten in de oven
  3. Dresseer de sla op bordjes
  4. Leg de geroosterde groenten op de sla
  5. Afwerken met de tahin dressing en peterselie

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet