"Een vegetarisch dieet heeft op korte termijn geen invloed op je penis"

19 oktober 2021
©Charles Deluvio (Unsplash)
Na het zien van de video 'Heb jij een normale penis?' van 'De Universiteit van Vlaanderen' kreeg 'Nieuwe Feiten' een vraag van een luisteraar: “Kan een plantaardig dieet voor een grotere omtrek in erectie zorgen, en ook de frequentie van het aantal erecties doen toenemen?" Uroloog Piet Hoebeke geeft antwoord.

“Volgens de Netflixdocumentaire ‘The Game Changers’ kan voeding de penislengte beïnvloeden. Een plantaardig dieet kan voor een grotere omtrek in erectie zorgen, en ook de frequentie van het aantal erecties zou toenemen. Kunnen jullie dit bevestigen?” Zo klonkt de vraag van een luisteraar van 'Nieuwe Feiten', na het zien van het college dat Piet Hoebeke gaf voor 'De Universiteit van Vlaanderen'.

"De studie waarnaar Netflix verwijst is een heel slechte studie", begint Hoebeke. "Het gaat over drie proefpersonen die hun eigen controle zijn. Ze eten één avond vlees en één avond vegan. Dan vergelijken ze die twee nachten. Het is dus een slechte studie."

Hartproblemen

Al zit er wel een bron van waarheid in het verhaal: "Als je het op lange termijn bekijkt, dan toch. Vleesconsumptie geeft aanleiding tot veel meer cholesterol en cholesterol kan dan weer aanleiding geven tot bloedvatverstopping. Je riskeert dus sneller impotent te worden als je veel vlees eet. Op lange termijn is dit dus wel een waar verhaal."

"De penis is de kanarie in de koolmijn", gaat Hoebeke verder. "Als je geen erecties meer hebt of als je erecties verzwakken, dan is de kans groot dat je hartproblemen begint te krijgen met verminderde bloedtoevoer. Als je problemen begint te krijgen met erecties, dan ga je best even naar de cardioloog."

Obsessie met de lengte

Een grotere erectie krijg je dus niet van plantaardige voeding. "De lengte zal niet veranderen. De obsessie met lengte is zodanig groot dat er fabeltjes over ontstaan. Het enige wat je kan doen, is de kwaliteit van je erecties langer behouden door vegetarisch of veganistisch te eten, maar dat effect zie je dus maar op lange termijn."

"Als je geen nachterlijke erecties meer hebt, en dus wat impotent wordt, zal de lengte van je penis wel wat afnemen", zegt Hoebeke. "Alle nachtelijke erecties die mannen tussen de vier en de acht keer per nacht hebben, zorgen voor het behoud van voldoende lengte. Die stretchoefening houdt je penis op lengte. Dus naarmate je minder erecties hebt 's nachts, kan de penis wel wat korter worden."

Beluister het gesprek met Piet Hoebeke via Radio 1 Select.

Bekijk het college van Piet Hoebeke in 'De Universiteit van Vlaanderen'.

Lijst van artikels

Lees ook: 

Lijst van artikels