"Een verzorgde uitstraling zorgt voor een goed gevoel"

25 november 2016
'Kanker beauty professional', een nieuw beroep dat nog geen jaar bestaat. Het zijn schoonheidsspecialisten die gespecialiseerd zijn in kankerpatiënten en Greetje Claes is een Kanker beauty professional die in het voorjaar afstudeerde. "Een goede verzorging maakt de problemen dragelijk."

Greetje was zelf kankerpatiënt en vanuit die ervaring besloot ze om aan de opleiding te starten. Een chemobehandeling tast je bijvoorbeeld fysiek aan. Het bekendste voorbeeld is dat je je haar verliest en die ervaring is zeer ingrijpend, vooral voor vrouwen. 

Een goede verzorging maakt de problemen dragelijk.

De kanker beauty professional heeft specifiek een opleiding gekregen om de problemen van de huid bij kankerpatiënten aan te pakken maar ook om de mensen er beter te laten uitzien. Dat zorgt er voor dat kankerpatiënten zich ook meteen beter voelen. Het grote probleem momenteel is dat kanker beauty specialisten de patiënt vaak te laat bereiken. Claes pleit er dan ook voor dat ziekenhuizen kankerpatiënten in het begin al inlichten over het bestaan van het beroep. 

Radio 1 Select